Wat vertellen je dromen? 

2 min gelezen

In onze dromen verwerken we alle gebeurtenissen en emoties die we die dag hebben meegemaakt. Alleen soms dromen we over de raarste dingen, maar wat betekenen ze nou eigenlijk? In dit artikel leg ik uit wat jouw dromen precies betekenen. 

Dromen over je ex

Dromen over je ex kan soms een raar gevoel geven. Vaak is het een teken dat je (on) bewust op zoek bent naar een relatie. Dit hoeft niet perse een relatie te zijn met je ex, maar kan ook gewoon een relatie op zich zijn. Het kan ook betekenen dat mensen hunkeren naar positieve momenten wanneer ze dromen over ex. Vooral als die droom je een goed gevoel geeft. Ook helpt het dromen over je ex bij het verwerkingsproces wanneer een relatie ne

Wanneer je een nachtmerrie hebt over je ex, betekent vaak dat er nog negatieve emoties zijn die nog niet helemaal zijn verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld een onopgeloste of heftige ruzie zijn. 

Dromen over de dood

Dromen over doodgaan zijn vaak heftige dromen. Het kunnen dromen zijn dat je zelf om het leven komt, maar dromen over dat je kind of huisdier komt te overlijden. Deze dromen kunnen zowel een positieve als een negatieve betekenis hebben. Vaak komen deze dromen wanneer er grote veranderingen zijn het leven zoals; afstuderen, verhuizen, huwelijken of carrièreswitch. De dromen geven dan aan dat je een hoofdstuk in je leven hebt afgesloten.

Dromen over vreemdgaan

Dromen over vreemdgaan kunnen best raar voelen. Je zou dit namelijk nooit in het echt doen. Deze dromen kunnen voortkomen doordat de relatie de laatste tijd niet helemaal lekker loopt. Jullie voelen meer afstand tussen elkaar, seksuele conflicten of gebrek aan vertrouwen. Het is dan verstandig om even met elkaar te praten. 

Ook kan het zijn dat je juist droomt dat je partner vreemdgaat. Dit geeft een erg vervelend en naar gevoel. Het hoeft echter niet suggeren dat dit ook echt gebeurd. Vaak komen deze dromen doordat er iets anders is dat de aandacht van je partner in beslag neemt. Dit kan komen door werk, sport, familie of iets anders. Wanneer je dit soort dromen hebt, is het goed om hierover in gesprek te gaan met je partner. 

Dromen over je collega

Het hebben van een droom over je collega hoeft niet perse iets heftigst te betekenen. Deze dromen kunnen namelijk meerdere betekenissen namelijk; dat jullie goede vrienden zijn, elkaar niet kunnen uitstaan of dat er lichte gevoelens ontstaan. 

Sommige mensen krijgen ook seksdrooms over hun collega. Schrik hier niet van. Het gebeurt namelijk vaker dan je denkt. Namelijk een kwart van de Nederlanders heeft weleens een seksdroom gehad over zijn of haar collega. Dit komt doordat je veel tijd doorbrengt met je collega’s en in je droom onbewust over de die persoon nadenkt. Het hoeft dus niet altijd te betekenen dat je gevoelens begint te krijgen voor die persoon.