Beginnen met daten is zo simpel als abc

3 min gelezen

photo1Veel singles hebben nog steeds moeite om te starten met online dating. Het is niet gemakkelijk om zomaar ergens een leuke date te vinden; er komt nog steeds veel bij kijken.

Toch is de stap om te beginnen met daten helemaal niet zo moeilijk. Je moet er vooral voor zorgen dat je op de juiste plek bent en leuke andere singles kunt vinden. Om te zorgen dat jij een goede start maakt, geven wij je in dit artikel een aantal belangrijke tips.

Hoe vind je een goede datingsite?

Er zijn in Nederland inmiddels tientallen datingsites: de een nog drukker dan de ander. Je hebt de algemene datingsites, waar iedereen zich kan aanmelden, en dan zijn er datingsites die zich op een specifieke groep richten, zoals Christenen of 50-plussers. Een portaal is een goed begin om een overzicht te krijgen van bekende dating sites, bijvoorbeeld datingzoeker.nl.

De datingsite is de basis van jouw succes: hoe beter de datingsite bij jou aansluit, hoe groter de kans dat je de perfecte andere singles zult vinden. Het is dus belangrijk dat je op een aantal punten let, zoals:

– Zijn er voldoende leden op de website?

– Vallen deze leden wel binnen mijn smaak?

– Hoeveel moet ik per maand betalen?

– Wat is de kans dat ik ook echt een date score?

De laatste vraag is lastig te beantwoorden. Dit hangt vooral af van de hoeveelheid tijd en moeite jij in online dating steekt. Je zult vanzelfsprekend meer succes hebben wanneer je elke dag op de datingsite zit, want je krijgt hierdoor meer interessante matches en potentiële dates.

Zo meld jij je aan bij een datingsite

De meeste datingsites zijn erg gebruiksvriendelijk. Aanmelden kost hierdoor maximaal 2 minuten. Het is niet overal even gemakkelijk; bij sommige datingsites moet je een heel lang formulier invullen en ben je al snel 10 minuten verder.

Zodra je bent aangemeld begint het pas: je moet jouw eigen profiel zo compleet mogelijk maken. Hoe completer jouw profiel, hoe groter de kans dat je tegen singles aanloopt die ook echt bij jou passen. Het is prettig om gekoppeld te worden aan iemand die ongeveer dezelfde hobby’s en talenten heeft; zo kun je elkaar optimaal versterken.

Vul alle informatie dus eerlijk in. Zo krijgt de datingsite het beste beeld van jouw profiel. Door middel van allerlei algoritmes worden jij en jouw potentiële dates aan elkaar gekoppeld. Zo vergroot je de kans op een geslaagde date en op het vinden van jouw perfecte partner.

Gratis of betaalde datingsites: welke zijn beter?

Je kunt bij online datingsites kiezen voor gratis en betaalde modellen. Er zijn een aantal verschillen tussen deze modellen, vooral als je let op de kwaliteit van de websites. Betaalde datingsites kunnen een betere kwaliteit bieden, omdat zij personeel inhuren en de website blijven onderhouden.

Bij gratis datingsites kun je bijvoorbeeld eerder met nepaccounts (‘fakers’) te maken krijgen. Dit zijn neppe accounts met als doel om jou op te lichten. Deze accounts zijn minder snel op betaalde datingsites te vinden, omdat de maandelijkse betaling een drempel is om deze accounts aan te maken.

De kosten voor betaalde datingsites variëren van 20 tot 50 euro per maand. De kwaliteit en service van duurdere websites is over het algemeen beter. Je zult hier dus ook sneller goede matches vinden, omdat zij veel tijd in het verbeteren van hun website steken.

Hoe zit het met de veiligheid?

De veiligheid van datingsites varieert aanzienlijk. Dit is duidelijk geworden met het lek van Ashley Madison: in één keer lagen er gegevens van miljoenen leden op straat. Dit wil je als beginnende dater natuurlijk voorkomen, want het is niet prettig om jouw gegevens op een lijst te hebben staan.

De betaalde datingsites hebben over het algemeen een betere veiligheid. Zij kunnen voldoende geld in de veiligheid steken en schaffen dure veiligheidspakketten aan om lekken te voorkomen. Zoals eerder aangegeven, zul je bij betaalde datingsites ook minder snel te maken krijgen met nepaccounts.

Starten met dating in 1-2-3

Je kunt vandaag al starten met daten. Zorg dat je een goede gratis of betaalde datingsite vindt, meld je direct aan, vul belangrijke informatie voor jouw profiel in en maak kennis met jouw eerste matches.